Τουαλέτα

Όταν πάρετε ένα καινούργιο κουτάβι, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να το εκπαιδεύετε για το τί μπορεί και τί δεν μπορεί να κάνει. Τα κουτάβια είναι σαν τα μωρά, χρειάζονται να μάθουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο τους, καθώς εσείς, ο ενήλικας, θέτετε τα όρια για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι. Η εκπαίδευση ενός κουταβιού που ξεκινάει από το σπίτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για το ξεκίνημα της συμβίωσής σας με το κουτάβι σας. Τα κουτάβια και ορισμένες φυλές που είναι μικρόσωμες έχουν μικρότερη κύστη, άρα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιθυμούν τουαλέτα πιο συχνά. Για να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να βγαίνει έξω και να πηγαίνει τουαλέτα, θα πρέπει να νιώθετε απόλυτα σίγουροι ότι ο σκύλος νιώθει άνετα με το κολάρο και το λουρί, οπότε θα μπορεί να βγει έξω ενώ εσείς θα κρατάτε το λουρί. Να νιώθετε άνετα να αφήνετε το κουτάβι σας ελεύθερο στο σπίτι με το λουρί φορεμένο, όπως ακριβώς το ίδιο άνετα πρέπει να νιώθετε και έξω, εάν φυσικά είναι εντός περιφραγμένου χώρου. Όταν θα βγαίνετε έξω με το κουτάβι σας να έχετε το λουρί χαλαρό ώστε να νιώθει άνετα όταν το φοράει.
Υπάρχουν πολλές καλές ενδείξεις, οι οποίες μπορούν να σας δείξουν εάν το κουτάβι σας επιθυμεί να πάει τουαλέτα.

nike court royale mens white hair style chart , Botas Beige | Nike SB

Read more...

Πως να συνηθίσει ένα κουτάβι το λουρί

Επιλέξτε ένα μικρό, ελαφρύ λουρί και ένα κολάρο για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση του κουταβιού σας. Είναι καλό να του φοράτε από νωρίς κολάρο και λουρί, ώστε να συνηθίσει αμέσως. Αφήστε το σκύλο σας ελεύθερο να περιφέρεται μέσα στο σπίτι σας με το λουρί πάνω στο κολάρο (με την δική σας εποπτεία, ώστε να είστε σίγουροι ότι δε θα το κόψει). Εάν το κουτάβι σας αρχίσει να μασάει το λουρί, με ευγενικό τρόπο απομακρύνετε το από το στόμα του ή δώστε του μία λιχουδιά ως αντάλλαγμα για το λουρί. Το κουτάβι σχεδόν πάντα αφήνει το λουρί όταν έχει για αντάλλαγμα μία λαχταριστή λιχουδιά. Όταν το πετύχετε αυτό , πείτε “Καλός Σκύλος!” και χαϊδέψτε τον για την καλή του συμπεριφορά. Μπορείτε με ευγενικό τρόπο να πάρετε το λουρί και να περπατήσετε παράλληλα ή πίσω από το κουτάβι σας καθώς εκείνο θα μαθαίνει να περπατάει με το κολάρο και το λουρί τοποθετημένο πάνω του. Μην το τραβήξετε σφιχτά για να το φέρετε κοντά σας. Η ιδέα είναι να τον κάνετε να νιώθει άνετα φορώντας το λουρί πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση.

adidas born original women costume for sale - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للرجال مع تخفيضات 25 , نمشي - 75% أونلاين في السعودية | Women's Nike Air Jordan 1 trainers - Latest Releases , Ietp

Πώς να μάθετε στο κουτάβι το όνομά του

Το να διδάξετε στο κουτάβι σας το όνομά του είναι ένας υπέροχος τρόπος να τραβήξετε την προσοχή του και να χτίσετε έναν ακόμα πιο ισχυρό δεσμό. Τα σκυλιά γενικότερα μαθαίνουν το όνομά τους πολύ γρήγορα.
Θέλετε το κουτάβι σας να συνδέσει το όνομά του με κάτι καλό και θετικό, οπότε δεν πρέπει ποτέ να το φωνάζετε με το όνομά του όταν είστε θυμωμένοι ή απογοητευμένοι με αυτό. Για να του μάθετε το όνομά του, κρατήστε μία λιχουδιά στο χέρι σας και βάλτε το πίσω από την πλάτη σας. Έχετε το κουτάβι μπροστά σας ώστε να μπορεί να σας κοιτάζει. Πείτε το όνομά του σε έναν κανονικό ήχο. Ίσως το πείτε λίγο πιο δυνατά και λίγο τραγουδιστά. Κάντε το όπως χρειαστεί για να του τραβήξει την προσοχή και να στρέψει τα αφτιά του προς εσάς. Όταν το κάνει αυτό δώστε του την λιχουδιά και πείτε του ʻʻΚαλός Σκύλος!ʼʼ. Επαναλάβετε αυτό για 4-5 φορές μέχρι να λέτε το όνομά του και ο σκύλος να σας κοιτάζει αμέσως. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να μάθει ένα κουτάβι το όνομά του. Συνεχίστε να το καλείτε και μόλις ανταποκριθεί, ανταμείψτε το και τότε αμέσως θα το αντιληφθεί.

nike-dunk-low-coast-uncl | KWFTBANK , SnkrsWrld - We have all your sweet brands of sneakers , adidas kumasi gtx price

Εκπαίδευση στο σπιτάκι του

Η εκπαίδευση στο σπιτάκι του είναι μία εξαιρετική μέθοδος για δύο λόγους:
1) Ο σκύλος σας νιώθει ασφαλής, εξασφαλίζει το χώρο του επειδή εκεί νιώθει ότι
έχει τον έλεγχο και είναι άνετος.
2) Μπορείτε να αφήνετε εκεί τον σκύλο σας χωρίς επίβλεψη για λίγο χρόνο χωρίς
να ανησυχείτε για το αν θα μπλέξει σε καταστάσεις που δεν πρέπει.
Το ιδανικό μέγεθος για σπιτάκι είναι εκείνο που επιτρέπει στο σκυλάκι σας να σηκωθεί εύκολα όρθιο, να στριφογυρίζει και να ξαπλώνει. Συνιστάται να αγοράσετε ένα σπιτάκι για ενήλικο σκύλο ή για ένα σκύλο μεγάλου μεγέθους και ύστερα χρησιμοποιείστε ένα διαχωριστικό για να  το μετατρέψτε σε ιδανικό σπιτάκι για το μέγεθος ενός κουταβιού. Μπορείτε να αλλάζετε το διαχωριστικό ανάλογα με το πόσο μεγαλώνει ο σκύλος σας.
Το σπιτάκι μπορεί να είναι εκεί που το κουτάβι σας κοιμάται, τρώει και πίνει. Τα σκυλιά συνήθως δεν κάνουν την τουαλέτα τους στο ίδιο μέρος που τρώνε ή κοιμούνται, αλλά ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Για αυτό το λόγο, μια καλή ιδέα είναι να διαχωρίσετε το χώρο. Να βάλετε σε μία γωνία το φαγητό του και το νεράκι του και άρα τότε είναι εντάξει να χρησιμοποιεί την άλλη γωνία για την τουαλέτα του! Μεταφέρετε το φαγητό και το νερό από το σπιτάκι του όταν είναι ή ώρα να πάει για ύπνο ή όταν δεν είναι κάτω από την επίβλεψη κανενός για αρκετή ώρα. Να θυμάστε ότι τα κουτάβια συχνά θέλουν (και πρέπει) να κάνουν τουαλέτα μετά το φαγητό και το νερό τους, οπότε μετακινήστε τα για να αποφύγετε κάποιο ατύχημα.
Για να συνηθίσει το κουτάβι σας το σπιτάκι βάλτε λιχουδιές μέσα και αφήστε το να μπαίνει και να βγαίνει άνετα. Μη βάλετε λιχουδιές μέσα και μετά του κλείσετε την πόρτα διότι το κουτάβι θα φοβηθεί και θα συνδέσει το σπιτάκι  με χώρο - παγίδα.
Για να συνηθίσει να είναι η πόρτα του κλειστή, αφήστε το να εξερευνήσει για μια δύο μέρες το σπιτάκι του. Τότε σταδιακά θα αφήνετε την πόρτα όλο και πιο κλειστή. Μη ξεχνάτε να του δίνετε λιχουδιές καθώς θα μπαίνει και θα βγαίνει στο σπιτάκι του. Πρέπει επίσης να του κλείνετε την πορτούλα όταν θα είναι ή ώρα να πάει για ύπνο (να είστε σίγουροι ότι έχει κάνει την τουαλέτα του πριν ). Παρόλα αυτά πρέπει να το κάνετε να νιώθει πολύ άνετα και πρόσχαρα μέσα στο σπιτάκι, χωρίς να το φοβίζετε.

Air Jordan 1 Blue Chill Womens CD0461 401 Release Date 4 | nike sb janoski mid mens Low Grey University Blue - Grailify - Roshe run casual shoes black

Βόλτα με το σκύλο μας

Περιλαίμιο δερμάτινο με φυσικό γαζί

dermatino perilaimio

Οδηγός με 2 χειρολαβές για τη σωστή εκπαίδευση του σκύλου σας.  

Οδηγός με 2 χειρολαβές

 

Περισσότερα επιλεγμένα προϊόντα στο ηλεκτρονικό μας κατάσταστημα danishop.gr