Πάνω από 40 χιλιόμετρα έτρεξαν περίπου 70 Αθηναίοι στους δρόμους της πόλης για τα αδέσποτα, ενώ την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένος αντίστοιχος μαραθώνιος και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Μία ιδέα της Ελευθερίας Προδρόμου, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την αδερφή της Πεπ, δημιούργησε το Penny Marathon, έναν μαραθώνιο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα ζώα, αφιερωμένος στην αδέσποτη σκυλίτσα Πένυ, που άφησε την τελευταία της πνοή σε τροχαίο στους δρόμους της Αθήνας.
    
«Είναι πολύ συγκινητικό το ότι μαζεύτηκε τόσος πολύς κόσμος. Στην Αθήνα έτρεξαν περίπου 70 άνθρωποι, κάποιοι μαζί με τα σκυλιά τους, κάποιοι άλλοι είχαν και τα ποδήλατά τους μαζί. Το σημαντικό είναι ότι ήταν πολλοί εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, χωρίς να μας ξέρουν», λέει στον «Ε.Τ.» η Χρυσάνθη Ευσταθίου, μία εκ των διοργανωτών του 2ου  Penny Marathon στην Αθήνα. Σκοπός του Penny Marathon είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα ζώα, η προώθηση του σεβασμού της ζωής των ζώων, καθώς και της  υιοθέτησης. «Πλέον σκοπός μας είναι το Penny Marathon να γίνει μία παγκόσμια διοργάνωση και να καταγραφεί και επίσημα πια σαν αγώνας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να ενδιαφερθεί για τα αδέσποτα και να στήσει το δικό του Penny Marathon σε κάθε γωνιά του κόσμου», επισημαίνει στον «Ε.Τ.» ο Γιάννης Σπίνουλας, από τους διοργανωτές του αγώνα.

Με πολύ ενθουσιασμό, αλλά και αγάπη για τους τετράποδους φίλους τους, έτρεξαν χθες το πρωί οι δρομείς στην Αθήνα, σε μία συμβολική κίνηση, όπως τόνισαν και οι ίδιοι: «Ο αγώνας ήταν συμβολικός, είχε να κάνει με το πόσο ταλαιπωρηθήκαμε εμείς στους δρόμους της Αθήνας και το πόσο ταλαιπωρείται ένα αδέσποτο ζώο στην πόλη μας», λέει στον «Ε.Τ.» η 38χρονη Μαρίλια, που έτρεξε στο Penny Marathon μαζί με το σκύλο της. «Το δικό μου σκύλο τον είχα βρει στους δρόμους της Βάρης σε κακή κατάσταση όταν ήταν ακόμα μηνών. Οι γιατροί δεν του έδιναν πολλές πιθανότητες επιβίωσης, κι όμως, 7 χρόνια μετά είναι ακόμα εδώ και γερός!», αναφέρει η Μαρίλια.

Η διοργάνωση και τα χρήματα

Πίσω από τη διοργάνωση δεν κρύβεται κάποια φιλοζωική οργάνωση ή σωματείο, αλλά οι δύο αδερφές Προδρόμου, η Χρυσάνθη και ο Γιάννης, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που καθημερινά υιοθετούν και βοηθάνε τα αδέσποτα ζώα. «Όλα τα έξοδα της διοργάνωσης βαραίνουν αποκλειστικά εμάς. Δεν υπήρχε κάποιο κόστος συμμετοχής, όσοι επιθυμούν έδωσαν ένα ποσό για να καταφέρουμε επιτέλους να ξεπληρώσουμε τα κτηνιατρικά μαγαζιά, τους ξενώνες για ζώα, αλλά και τα κτηνιατρεία και τα νοσοκομεία, που κατά καιρούς μας βοηθάνε πάρα πολύ με τα αδέσποτα που περιθάλπουμε», αναφέρει η Χρυσάνθη, επισημαίνοντας πως όλο το ποσό που συγκεντρώνεται θα διατεθεί αποκλειστικά για τη φροντίδα των ζώων.

Η στήριξη και οι χορηγοί

Αν και το Penny Marathon δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα γνωστό σα διοργάνωση, ωστόσο κατάφερε να βρει ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν στην ιδέα της Ελευθερίας Προδρόμου και βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε τη στήριξη του κ. Μιχάλη Καέ από την Kae International Euromovers, της αδερφής της Ελευθερίας, της Λίας, με το Lea’s World Travel, αλλά και της ελληνικής εφημερίδας της Αυστραλίας ‘Νέος Κόσμος’», τονίζει η Χρυσάνθη. Τη στήριξή του όμως προσέφερε έμπρακτα και ο 29χρονος Κωνσταντίνος Ντανιάς, διατροφολόγος και ιδρυτής του Dani Dogs, μίας εταιρείας που ειδικεύεται στην εκπαίδευση σκύλων. «Έμαθα για το Penny Marathon μέσω της σελίδας του Facebook και αποφάσισα να το στηρίξω. Η διοργάνωση χρειάζεται χορηγούς για να μπορέσει να προωθηθεί και να γίνει πιο γνωστή. Εγώ έφερα μία μεγάλη εταιρεία σκυλοτροφών και στηρίζω και μέσω της ιστοσελίδας μου danidogs.com, αλλά θα χρειαστεί περισσότερους χορηγούς», λέει στον «Ε.Τ.» ο Κωνσταντίνος. «Ο κόσμος που θέλει να στηρίξει τα αδέσποτα, θα πρέπει να τα βοηθήσει ουσιαστικά», καταλήγει.

SneakersbeShops® , Shop Online For Luxury, High-End Fashion, Expensive & Authentic Designer Brands | Buy Branded Footwear & Shoes Online In India