Μείνε

Θέλετε να διδάξετε στο σκύλο σας την εντολή “ΜΕΙΝΕ” για να μπορεί να περιμένει στο σημείο που θα έχετε ορίσει εσείς καθώς θα κάνετε κάποια άλλη δουλειά. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας γαυγίζει σε κάποιον, θέλετε να του μάθετε την εντολή “ΜΕΙΝΕ” για να τον εμποδίσετε σε περίπτωση που θελήσει να πηδήξει δυνητικά πάνω σε κάποιον.
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εντολή “ΜΕΙΝΕ” σε συνδυασμό με το “ΚΑΤΩ”, το “ΚΑΤΣΕ” ή το “ΣΗΚΩ”, εντολές δηλαδή που ήδη ξέρει. Για να διδάξετε στο σκύλο σας την εντολή “ΜΕΙΝΕ”, να έχετε μερικές λιχουδιές στο δεξί σας χέρι, το οποίο θα είναι κρυμμένο πίσω από την πλάτη σας. Ο σκύλος σας πρέπει να είναι μπροστά σας. Δώστε στο σκύλο σας μία από τις εντολές που ήδη ξέρει, όπως το “ΚΑΤΣΕ”, το “ΣΗΚΩ” ή το “ΚΑΤΩ” για να τον φέρετε στην επιθυμητή θέση. Όταν ο σκύλος σας θα είναι στη θέση που θα του έχετε δώσει, δώστε του την εντολή “ΜΕΙΝΕ”, ενώ ταυτόχρονα φέρτε το αριστερό σας χέρι μπροστά από το πρόσωπο του σκύλου σας. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα 4-5 φορές μέχρι να εξαντλήσετε όλες τις λιχουδιές. Εάν ο σκύλος σας μετακινηθεί κατά τη διάρκεια που τον έχετε στη θέση του, επαναλάβετε τα βήματα και επιβραβεύστε τον που “ΜΕΝΕΙ” σε αυτή τη θέση όλο και περισσότερο.

nike foamposite 2000 black women shoes heels - Blanco - 991 - DJ3180 - Nike Air Max 97 By You Zapatillas personalizables | nike compete run air force program

Κάτσε - Κάτω - Σήκω - Έλα

ΕΝΤΟΛΗ ʻʻΚΑΤΣΕʼʼ

Η εντολή ''ΚΑΤΣΕʼʼ θα είναι η βάση για άλλες εντολές που θα χρειαστεί ο σκύλος σας να μάθει. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να μάθει πολύ καλά την εντολή "ΚΑΤΣΕʼʼ  πριν από οποιαδήποτε άλλη.
Όταν ξεκινάτε την εκπαίδευση, να κρατάτε μία λιχουδιά σε θέση απέναντι από τη μύτη του σκύλου. Τοποθετήστε τη λιχουδιά πάνω από τη μύτη του σκύλου. Μετακινήστε τη λιχουδιά λίγο μπροστά και πάνω, στο ύψος των αφτιών του σκύλου. Δώστε την εντολή ʻʻΚΑΤΣΕʼʼ και μετακινήστε λίγο τη λιχουδιά προς τα πίσω. Ο σκύλος σας τότε τελικά θα κάτσει, περιμένοντας περαιτέρω εντολές από εσάς.
Ενισχύστε την εντολή “ΚΑΤΣΕ”. Επαινέστε το σκύλο σας με τη λιχουδιά αλλά και με τη φράση “Καλός Σκύλος!”. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα ώσπου ο σκύλος σας να αρχίσει να ανταποκρίνεται στην εντολή “ΚΑΤΣΕ” αμέσως και επιβραβεύοντάς τον. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τη χειραψία, δείχνοντάς του την παλάμη του χεριού σας να κοιτάζει προς τα κάτω. Μη ξεχνάτε να λέτε πάντα την εντολή ʻʻΚΑΤΣΕʼʼ, επαναλαμβάνοντας την εντολή ο σκύλος θα αρχίσει να συνδέει τη λέξη με την πράξη.

 

 

 

ΕΝΤΟΛΗ ʻʻΚΑΤΩʼʼ

Αυτές οι εντολές θα μάθουν τον σκύλο σας να ξαπλώνει.

Aπαιτήσεις:
Ο σκύλος σας πρέπει πρώτα να ξέρει την εντολή ʻʻΚΑΤΣΕʼʼ, επειδή τα εκπαιδευτικά βήματα για να ξαπλώσει ξεκινούν από τη θέση ʻʻΚΑΤΣΕʼʼ. Πρώτον, να έχετε μία λιχουδιά έτοιμη στο χέρι σας. Τότε, δώστε την εντολή ʻʻΚΑΤΣΕʼʼ στο σκύλο σας. Μετακινήστε το χέρι σας προς τα κάτω αλλά να είναι μπροστά από τη μύτη του σκύλου σας. Πείτε την εντολή “ΚΑΤΩ” καθώς θα έχετε αρχίσει να έχετε καθοδική πορεία. Ο σκύλος σας πρέπει να ακολουθήσει με όλο του το σώμα σε μία καθοδική θέση, με αποτέλεσμα να ξαπλώσει στο έδαφος. Δώστε στο σκύλο σας τη λιχουδιά καθώς θα είναι στο έδαφος, για να καταλάβει ότι παίρνει τη λιχουδιά μόνο όταν είναι ξαπλωμένος. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα 3-4 φορές και μη ξεχνάτε να επιβραβεύετε την καλή συμπεριφορά του σκύλου σας με τη φράση ʻʻΚαλός Σκύλος”. Εάν ο σκύλος σας δε ξαπλώνει όταν κινείτε το χέρι σας προς τα κάτω, επαναφέρετε το χέρι σας ξανά ψηλά και το σκύλο σας στη θέση “ΚΑΤΣΕ”. Επαινέστε το σκύλο σας με μία λιχουδιά και ακολουθήστε τα βήματα ξανά ξεκινώντας από τη θέση “ΚΑΤΣΕ”.

ΕΝΤΟΛΗ “ΣΗΚΩ”

Η εντολή “ΣΗΚΩ” ίσως μοιάζει χάσιμο χρόνου, καθώς ο σκύλος σας την περισσότερη ώρα είναι όρθιος. Παρ' όλα αυτά η εντολή “ΣΗΚΩ” είναι η βάση για πολλές άλλες εντολές που θα θελήσετε αργότερα να μάθετε στο σκύλο σας, οπότε είναι σημαντικό να το μάθει. “ΣΗΚΩʻʻ σημαίνει για τον σκύλο σας να στέκεται και στα τέσσερα πόδια του.

Απαιτήσεις:
Πρώτον ο σκύλος σας πρέπει να ξέρει την εντολή “ΚΑΤΣΕ”. Πρέπει να έχετε μία λιχουδιά έτοιμη στο χέρι σας. Φέρτε τη λιχουδιά μπροστά από τη μύτη του σκύλου σας. Μετακινήστε το χέρι σας λίγο προς τα πίσω ώστε ο σκύλος σας να αναγκαστεί να σηκωθεί και να μετακινηθεί προς την κατεύθυνση που είναι η λιχουδιά. Καθώς μετακινείτε τη λιχουδιά , δώστε στο σκύλο σας την εντολή “ΣΗΚΩ”. Εάν ο σκύλος σας δε σηκωθεί μπορείτε να τον βοηθήσετε δίνοντάς του στο πίσω μέρος του σώματός του μία ώθηση με ευγενικό τρόπο. Ο σκύλος σας δεν πρέπει να μετακινηθεί προς καμία κατεύθυνση όταν του δώσετε την εντολή “ΣΗΚΩ”.

 

 

 

ΕΝΤΟΛΗ “ΕΛΑ”

Αυτά τα βήματα θα διδάξουν στο σκύλο σας να έρχεται σε εσάς όταν του δίνετε αυτή την εντολή. Για να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να έρχεται σε εσάς, θα πρέπει να είσαστε σε ένα μέρος που δεν θα έχει καθόλου αντιπερισπασμούς (ή σε ένα μέρος με όσο λιγότερους γίνεται). Να έχετε επίσης και μερικές λιχουδιές. Το πρώτο βήμα είναι να τραβήξετε την προσοχή του σκύλου σας. Μη τον φωνάζετε με το όνομά του, αλλά αντί αυτού κάντε κάποιον άλλον ήχο που θα του τραβήξει την προσοχή. Η μόνη αντίδραση που θέλετε να πάρετε από τον σκύλο σας είναι μία οπτική επαφή. Επιβραβεύστε το σκύλο σας με τη φράση “Καλός Σκύλος”. Τώρα, δείξτε του τη λιχουδιά αλλά μη του τη δώσετε ακόμη. Ο σκύλος σας θα αρχίσει να έρχεται κατευθείαν προς τη λιχουδιά. Όταν συμβεί αυτό, πείτε την εντολή “ΕΛΑ”. Όταν ο σκύλος σας έρθει εκεί που θα είστε, επιβραβεύστε τον με τη φράση “Καλός Σκύλος” και δώστε του τη λιχουδιά. Εάν ο σκύλος σας δε θέλει να έρθει, μετακινήστε λίγο το χέρι σας προς εκείνον και ύστερα λίγο προς εσάς. Επαναλάβετε την εντολή “ΕΛΑ”. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για 4-5 φορές.

تسوق ماست اند هاربر السعودية أونلاين مع تخفيضات 25 - charles barkley nike shoes for sale cheap jordan , نمشي - 75% | Compra Jordan AIR JORDAN 12 RETRO (GS) - 101 - 510815 - nike boot for kids real boys and shoes free

Άστο

H εντολή “ΑΣΤΟ” θα διδάξει στον σκύλο σας πως να κάνει πίσω και να αφήνει κάτι που κρατάει στο στόμα του. Αυτή η εντολή είναι χρήσιμη σε περίπτωση που ο σκύλος σας, πλησιάσει πολύ κοντά σε κάτι που δεν πρέπει να φάει (όπως το φαγητό σας). Το πρώτο βήμα είναι να έχετε το σκύλο μπροστά σας. Πάρτε μία λιχουδιά στο χέρι σας και πείτε  του την εντολή “ΠΑΡΕ”. Θα πρέπει να ξέρει αυτή την εντολή από  προηγούμενη άσκηση που θα του έχετε κάνει με το clicker. Δώστε στο σκύλο σας ένα λεπτό να φάει τη λιχουδιά. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα 4-5 φορές ώστε να μπορέσει ο σκύλος να συνηθίσει να τρώει από το χέρι σας.
Όταν λοιπόν φάει τη λιχουδιά που έχετε στο χέρι σας, αντικαταστήστε τη με μία άλλη, αλλά αυτή τη φορά κλείστε την παλάμη σας. Κρατήστε την τροφή ώστε το πίσω μέρος των δαχτύλων σας να είναι στο πρόσωπο του σκύλου, περίπου στο ύψος της μύτης. Τα δάχτυλα πρέπει να είναι κλειστά ώστε να μη μπορέσει να φάει την τροφή. Πείτε την εντολή “ΑΣΤΟ”, ο σκύλος σας θα προσπαθήσει να μυρίσει, να γλύψει ή να αγγίξει με το πόδι του το χέρι που έχετε την τροφή. Μην απομακρύνετε το χέρι σας. Σε λίγα λεπτά ο σκύλος σας θα φύγει μακριά από το χέρι σας. Όταν συμβεί αυτό χαλαρώστε το χέρι σας και πείτε “ΠΑΡΤΟ” και δώστε στον σκύλο σας τη λιχουδιά.
Επαναλάβετε αυτά τα βήματα 4-5 φορές χρησιμοποιώντας κλειστό το χέρι σας για την εντολή “ΑΣΤΟ” και ύστερα επιβραβεύστε τον σκύλο σας απομακρύνοντας τον από τη λιχουδιά. Για να συνεχίσετε την εκπαίδευση της εντολής “ΑΣΤΟ”, αυξήστε τον χρόνο που ο σκύλος περιμένει μέχρι να πάρει τη λιχουδιά. Ενώ ο σκύλος σας περιμένει, να λέτε πάντα “Καλός Σκύλος!”

Εντολή “ΑΣΤΟ” - Μέρος Β
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εντολή “ΑΣΤΟ” όταν σας έχει πέσει κάτι και δε θέλετε ο σκύλος σας να το ακουμπήσει. Για να το καταφέρετε αυτό, πάρτε μία λιχουδιά στο χέρι σας και δείξτε τη στο σκύλο σας. Ύστερα βάλτε τη λιχουδιά στο πάτωμα. Καλύψτε τη λίγο με το πόδι σας, αλλά αφήστε ένα μέρος της να φαίνεται. Με αργό ρυθμό μετακινήστε το πόδι σας από την τροφή και δώστε στον σκύλο σας την εντολή “ΑΣΤΟ”. Επιβραβεύστε τον για την καλή του συμπεριφορά με τη φράση “Καλός Σκύλος” . Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και σηκώστε την τροφή από το πάτωμα.
Δώστε στον σκύλο σας την εντολή “ΠΑΡΕ” και επιβραβεύστε την καλή του συμπεριφορά με τη φράση “Καλός Σκύλος!”. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα 4-5 φορές. Μπορείτε να επιμηκύνετε το χρόνο που ο σκύλος περιμένει τη λιχουδιά του καθώς εσείς τον επαινείτε λέγοντάς του τη φράση “Καλός Σκύλος”.

تسوق ماست اند هاربر السعودية أونلاين مع تخفيضات 25 - charles barkley nike shoes for sale cheap jordan , نمشي - 75% | Grailify - womens nike wool free 5.5 size - Nike Blazer Mid Vintage 77 White Pastel